‘Verweij is een warm bedrijf met goede monteurs die ook nog eens goed met elkaar kunnen opschieten’


Naam
Functie
Bouwjaar
Werkt bij Verweij sinds
Effectief werken
“Een chef-monteur vertelt de monteurs wat ze moeten doen, heeft daar van tevoren al over nagedacht, heeft het werk gepland, materiaal besteld, overlegd met de uitvoerder. Hij kan goed uitleggen wat de bedoeling is en houdt de voortgang van het werk in de gaten”, zo omschrijft Meino kort het werk van chef-monteur. Persoonlijk vult hij het nog verder in: “Ik probeer vaak de moeilijkste taken voor te bereiden, klaar te zetten, zodat mijn mensen zo effectief mogelijk kunnen werken. Het zelf meewerken vind ik ook eigenlijk het leukste.”
Goed gevoel
Het is een drukke baan, sommige mensen vinden het stressvol, maar Meino ziet dat anders: “Ik voel me daar juist wel goed bij. Er gaat geen dag voorbij zonder dat je problemen tegen komt die je weer kunt oplossen.” Hij geeft een voorbeeld: “Als er een bos kabels uit de meterkast komt, zijn die genummerd. Laatst hadden we twee keer kabel nummer 30. Dan zoek ik samen met de monteur uit hoe dat kan. Is nummer 30 twee keer getrokken? Is nummer 31 vergeten? Of is er verkeerd genummerd? Als we dat weten, kunnen we het probleem ook samen oplossen. En zo zijn er talloze situaties die we allemaal oplossen. En zo gaat aan het eind van de dag iedereen naar huis met een goed gevoel.”
Kwaliteitseisen
Meino stelt altijd hoge kwaliteitseisen aan het werk van zijn monteurs. “Misschien soms wel te hoog”, bekent hij. “Zo wil ik altijd dat het er ook netjes uitziet als ze bedrading aanleggen die achter een paneel of systeemplafond wordt weggewerkt. Dat is strikt gezien misschien niet noodzakelijk, maar netjes werken kost bijna evenveel moeite als niet netjes werken, dus waarom zou je het niet doen? En als er later iets mis blijkt te zijn, is het veel overzichtelijker om een oplossing te vinden.”
Trots
De chef-monteur heeft een aantal projecten waar hij nog vaak aan terugdenkt, om diverse redenen. “Het eerste is het Amstelgebouw, in Amsterdam. Dat was mijn eerste project voor Verweij en direct ook het grootste, in aantal mensen en in kilometers kabel. Als ik er nu langs rijd kijk ik er nog met trots naar.” Veel recenter is de Stadsschouwburg in Utrecht. “Het bijzondere daar was, dat de ene helft van het gebouw nog in gebruik was, terwijl we de andere helft helemaal open lag, omdat we daar aan het werk waren. Dat betekende dat we alle installaties – brandmeld- en ontruimingsinstallatie, noodverlichting – tijdelijk moesten omleggen, zodat bezoekers ’s avonds veilig een voorstelling konden bekijken. Dat dat is gelukt, daar ben ik ook trots op. En Verweij ook, want nu zijn we partner van de Stadsschouwburg.”
