Relatiedag 2014

Op woensdag 16 juli jl. hield Verweij haar relatiedag. Dit keer was het thema "De Schatten van Verweij".

Verweij mag zich dagelijks inzetten voor vele bedrijven, daar zijn we ontzettend trots op en zijn voor ons dan ook van onschatbare waarde.

Om hen te bedanken voor de fijne samenwerking organiseerde Verweij een ontdekkingstocht langs enkele parels van Verweij in het hartje van Utrecht.

Bij aanvang in de Domkerk kon men genieten van een kopje koffie met de bekende "Verborgen schat" van de al sinds 1922 gevestigde Banketbakkerij op de Zadelstraat "Theo Blom".

Na een hartelijk welkomswoord van Roel van Stokkum konden de aanwezigen in groepen worden verdeeld en kon men aan de ontdekkingstocht beginnen. Voor de beleving van 2000 jaar geschiedenis onder het Domplein namen we een kijkje in het net geopende DomUnder ook wel schatkamer II genoemd. Ook de zalen van het Academiegebouw aan de Domplein 29 welke door de Utrechtse Bevolking in 1886 als gift aan de Universiteit Utrecht in verband met het 250 jarig bestaan hiervan werd met veel belangstelling bekeken.

 

Een impressie van de dag

 

Mede dankzij het mooie weer die dag was het ook goed vertoeven met een drankje op 1 van de sloepen van VareninUtrecht.nl langs de grachten van Utrecht. Zo kwamen we aan bij het 16de eeuws bastion Sonneborgh waar bovenop in 1853 door Koning Willem III de eerste steen is gelegd voor een sterrenwacht en een weerkundig instituut wiens het idee van natuurkundige Buys Ballot was.

Na bekeken te hebben uit welke stoffen de zon zoal bestaat vertrokken we richting het pand "Fundatie van Renswoude" welke sinds 1756 gevestigd is aan de Agnietenstraat. Mede dankzij de Vrijvrouwe van Renswoude "Maria Duyst van Voorhout" die haar hele vermogen aan de Burgerweeshuizen naliet voor de opleiding van weeskinderen zijn de drie Fundaties van Renswoude opgericht.

Tot slot bezochten we een van de werfkelders aan de Oudegracht waar we verwelkomd werden met een drankje en een heerlijk buffet!

Verweij wil iedereen bedanken voor zijn aanwezigheid en enthousiasme op deze mooie dag en natuurlijk ook dank aan iedereen die de relatiedag mede mogelijk heeft gemaakt!