Tips

Wilt u weten wat ú kunt besparen? Vraag kosteloos en vrijblijvend de Verweij Eenergiescan aan en u krijgt snel inzicht in de mogelijkheden. Onderdeel van de scan is het doorlichten van uw energierekening. Wij kijken of uw rekening wel klopt en of u niet teveel betaalt!

 

tip 1Apparaten op stand-by staan niet echt uit. Zet de stekker in een stekkerdoos met aan-uitschakelaar of neem een 'standby-killer'. Dat scheelt u een aardig bedrag per jaar aan stroom.

 

tip 2TL- lampen, spaarlampen en LED- lampen zijn de goedkoopste verlichting per branduur. Ze zijn duurder in aanschaf, maar verbruiken 75% minder stroom. Al met al pakken deze zuinige lampen toch goedkoper uit.

tip 3Plaats bewegingscensoren in donkere ruimtes waar mensen maar kort zijn, zoals een gang of kelder. De verlichting schakelt automatisch aan en uit. Ook ventilatie of verwarming kan zo worden aangestuurd.

tip 4Plaats bewegingscensoren in uw kantoorruimte of klaslokaal. Deze zeer gevoelige sensoren reageren op de kleinste bewegingen en bespaar zo licht, ventilatie en verwarming waar het kan.

tip 5Maak uw stroomverbruik veel efficiënter en zuiniger met de zogenaamde 'energiebox'. Plaats deze in uw verdeelinrichting en breng zo uw fase snel en eenvoudig in balans.